3 Tips van een Expert Voor Natuurlijk en Gezond Haar

[Interview met HairBoutiqueUnique]

Maïté Mincier is 23 jaar oud en heeft een passie voor haar en haarproducten. Haar missie? Mensen bewuster om te laten gaan met het verzorgen van hun haar door middel van natuurlijke producten.

Credits: HairBoutiqueUnique

Hoe is HairBoutiqueUnique ontstaan?

Het begon allemaal met een passie. Zelf was ik vaak bezig met mijn haar. Ik wou het er zo goed en gezond mogelijk uit laten zien, maar dit op een natuurlijke en goede manier. Vaak vroegen mijn vrienden en familie advies aan mij. Ik vond het geweldig om deze mensen te helpen en wou de producten en het advies delen met veel meer mensen.

Wat is jouw doel?

Ik wil mensen bewust maken wat ze op hun haar smeren. Vaak sta je er niet bij stil, maar de slechte stoffen in je shampoo zijn ook slecht voor je gezondheid.

Op welke punten werk jij duurzaam?

De verzenddozen zijn ecologisch en ik werk met opvulchips. Veel van de natuurlijke oliën zitten in glazen flessen en de natuurlijke oliën bevatten geen schadelijke stoffen.

Credits: HairBoutiqueUnique

Waarom vind jij duurzaamheid belangrijk?

Iedereen kan altijd meer doen, maar alle kleine beetjes die je doet om net dat verschil te maken, vormen samen al een groot verschil. Wanneer iedereen zo denkt, kunnen we samen een grote stap zetten. “Teamwork is dream work.”

Hoe denk jij over fast fashion? Waar koop je jouw kleding?

Ik vind dat we terug moeten gaan naar duurzamere kleding van goede kwaliteit, geen kleding die snel kapot gaat, maar lang mee gaat en doorgegeven kan worden.

Waarschijnlijk zal dit wat duurder zijn, maar je hebt er ook echt wat aan en het maakt een verschil. Ik ben ook niet vies van 2dehands te kopen. Soms zitten er echt mooie stukken bij.

Waar leer jij bij over duurzaamheid?

Via ervaring: Voor mijn webshop probeer ik gewoon ecologische oplossingen te zoeken. Bijvoorbeeld voor de verzenddozen kies ik graag voor ecologische materialen, ook al is dit soms duurder. Ook bij de leveranciers hoor ik of er biologische producten zijn en of er geen schadelijke stoffen in de producten zitten.

Credits: HairBoutiqueUnique

Probeer je een duurzame lifestyle ook door te trekken in je eigen leven?

Zeker! Ik ga niet zeggen dat ik alles perfect doe, maar ik probeer er zeker op te letten.

Heb je het gevoel dat mensen duurzaamheid belangrijk vinden en ermee bezig zijn?

Het begint al zeker meer in de kijker te komen en dat is super goed nieuws. Vroeger was het raar en was je meteen een hippie wanneer je dit deed, maar tegenwoordig komt dit meer en meer aan bod, ook bij de jeugd.

Wat zijn jouw 3 tips om je haar beter te verzorgen?

  1. Koop shampoo en conditioners in de vorm van een zeepblok. (shampoobar) De shampoobar vervangt ongeveer 2-3 plastic flessen.
  2. Probeer schadelijke stoffen in shampoo te vermijden. Ze zijn slecht voor jou en je omgeving. 
  3. Was je haren niet elke dag.
    • Het is nergens voor nodig. Het is slecht voor je haar. Je haren hebben talg nodig voor een gezonde hoofdhuid. Het vraagt tijd, maar met wat moeite train je het haar om minder snel vet te worden. Een goede balans is maximum 2 à 3 keer per week je haar te wassen. 
    • Zo verspil je ook minder water, want we zijn natuurlijk bezig over je haar wassen!! Jezelf opfrissen doe je zoals gewoonlijk.

Hoe probeer jij te ontstressen in de ratrace van deze maatschappij?

Door tijd voor mezelf in te plannen en uiteraard te ontspannen met een verwen moment. Dat wil zeggen: een goed haarmasker of olie masker en we kunnen er weer tegenaan.

Wat zijn jouw toekomstplannen / dromen?

Iedereen droomt er wel van om het verschil te kunnen maken. Natuurlijk is het mijn doel om meer en meer mensen te kunnen bereiken en mijn visie en kennis over goede haarproducten te kunnen delen.

Aan wie zou jij een shoutout geven en waarom?

@barbaradeblock

Ze is super goed en doelbewust bezig met het milieu.
Bezoek de website van Hair Boutique Unique via https://hairboutiqueunique.com


Wil jij graag de producten van HairBoutiqueUnique eens uittesten?


Geef een reactie