Thee van The Noodle Agency [4 duurzame merken waar je nog veel van zal horen]

Vier weken lang presenteren we je een merk dat duurzaam is en waar we met CLEF Antwerp helemaal achter staan. De merken zijn elk op hun manier duurzaam en innoverend en zijn totaal verschillend met hun product of dienst, maar komen mooi samen door hun waarden en normen.

 

Schermafbeelding 2018-10-30 om 15.05.29
credits: The Noodle Agency


Als eerste deze week laten we jullie kennis maken met de theetjes van The Noodle Agency.


Farah is de bezieler van The Noodle Agency. Overdag is ze marketingconsultant van dienst en ’s avonds tovert ze de meest verrassende theesoorten uit Japan en Taiwan voor jou tevoorschijn.


Met The Noodle Agency verkoopt Farah thee die je niet in de supermarkt vindt. De thee is op een eerlijke manier geoogst door locale boeren in Japan en Taiwan. Door middel van evenementen die echte ‘tea tastings’ zijn, worden de theetjes bekend gemaakt aan het grote publiek. Voorzien van veel uitleg en verassende smaken, kan je deelnemen aan één van de proef- en leersessies van The Noodle Agency.


Schermafbeelding 2018-10-30 om 15.06.29
credits: The Noodle Agency


De thee is momenteel te verkrijgen in in conceptuele restaurants zoals Mesa in Antwerpen, St Vincents en Golden Gai in Gent en binnenkort komt er ook een online webshop. Voorlopig kon je voor de evenementen bij St. Vincents in Antwerpen terecht, maar ook voor de evenementen zal The Noodle Agency binnenkort een eigen locatie uitbouwen.


De belangrijkste kenmerken van de theetjes zijn de productieketting, kleine boeren in plaats van grote fabrieken, organische/ duurzame teelt, seizoensgebonden.

De thee is rechtstreeks gesourced van de boer. De thee is afkomstig van kleine boeren ipv grote fabrieken. Hierdoor krijg je meer transparantie in de keten: je kunt traceren van welk theeveld je thee vandaan komt! Bij grote fabrieken koopt men vaak verse theebladeren op van verschillende boeren in verschillende regio’s om zo telkens dezelfde smaak te kunnen voorzien. Deze kleine boeren zijn echt bezig uit passie voor het vak.


Vaak hebben de boeren echter geen Europees organisch certificaat, omdat ze te klein zijn om deze certificaten te betalen. De certificaten in Azië betekenen weinig. Het kan zijn dat een bepaalde thee in Azië organisch is, maar dan nog kan die geproduceerd zijn onder slechte werkomstandigheden of voortkomen uit onverzorgde theevelden. Farah bezoekt de boeren zelf, om te kijken of hun manier van oogsten overeenkomt met haar eigen normen en waarden.


De productie van de boeren is beperkt en de thee wordt niet gemengd met theebladeren van andere boeren. Daardoor is het aanbod beperkt en werkt ze volgens seizoen.


Wij zijn alvast fan! Daarom geven we bij elke aankoop van een kimono ook een theezakje van The Noodle Agency mee. Zo kunnen jullie zelf thuis eens proeven en de smaken ontdekken van een echte duurzame Aziatische thee.


Vond je dit artikel interessant? Wil je graag op de hoogte gehouden worden van duurzame merken die perfect bij onze kimono’s passen? Schrijf je dan nu in als VIP member en kies zelf waarover je informatie ontvangt. Dat doe je door op onderstaande knop te drukken.Geef een reactie