host jeansmerk clef antwerp

Jeansmerk HNST [4 duurzame merken waar je nog veel van zal horen]

Het zou me enorm verbazen, als je deze man nog niet kent, maar toch wil ik hem even voorstellen Tom Duhoux is het brein achter het duurzame jeansmerk HNST. Hij geeft lezingen over de opstart van het concept en neemt deel aan initiatieven zoals Mooi Festival en Fair Fashion Fest.


De jeans van dit merkt bestaat uit 50% gerecycleerde jeans. Om genoeg grondstof te hebben om dit te kunnen verwezenlijken, was een jeansinzameling een logische stap. Mensen houden hun jeans vaak bij in de hoop die nog te gebruiken als er zich schilderwerken voordoen. Dat schilderen komt er nooit van en de jeans blijft in de kast liggen.


Het feit dat er zoveel mensen hun jeans bewaren, was de aanleiding voor een overdonderende inzamelactie. Er werden 6003 oude jeansbroeken uit de kast gehaald en naar één van de 80 verzamelpunten gebracht. 50% hiervan kon gebruikt worden om nieuwe jeansbroeken te maken. De andere 50% bestaat uit Tencel.


Tencel is de merknaam van de stof die bestaat uit lyocell. Die stof wordt bekomen door houtpulp. Het hout dat hiervoor gebruikt wordt, komt van duurzame bossen. Wil je de aangekochte jeans na een tijdje weggooien? Denk dan eerst even na of je hem toch niet beter nog even draagt. Jeans is eigenlijk tijdloos en kan je eindeloos mixen en matchen. Als je na deze overweging toch nog van plan bent de jeans weg te gooien, breng hem dan terug binnen bij HNST en krijg een kortingsbon van 15 euro op je volgende aankoop. Zo ben je er zeker van dat de jeans goed terecht komt en een nieuw leven zal krijgen door zijn circulair ontwerp.


Wij wensen HNST alvast heel veel succes toe met verdere inzamelacties en de verkoop.


Binnenkort schrijven we nog uitgebreide blogberichten over de verschillende soorten duurzame stoffen.


Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in als VIP member via onderstaande knop en kies zelf waarover jij graag informatie ontvangt.Geef een reactie