plan international laos weefproject

Weefproject in LAOS [4 duurzame merken waar je nog veel van zal horen]

Ok toegegeven, het initiatief dat ik hier bespreek, is geen echt merk, maar zeker niet minder interessant. Het weefproject in Laos is een project van Plan International, dat me zeer nauw aan het hart ligt.


Laos is een land in economische hervorming. In eerste instantie lijkt dit positief, maar in de provincie Bokeo werken vele inwoners op de immense bananenplantages die daar werden aangelegd. Naast de lange dagen die ze doen, werken ze ook in slechte omstandigheden en komen in contact met schadelijke producten.


Het project van Plan International leert vrouwen en meisjes uit kwetsbare situaties welke andere mogelijkheden zij nog hebben. We mogen niet vergeten dat deze vrouwen na een lange dag hard werken op de plantages ook nog moeten koken en de rest van het huishouden moeten doen.


Het traditioneel weven is iets waar de vrouwen een inkomen mee kunnen verkrijgen en geld kunnen verdienen weg van de plantages. Dat inkomen gebruiken ze voor onderwijs en voor hun kinderen. Het is belangrijk dat deze onafhankelijkheid van moeder op dochter wordt doorgegeven.


Naast de begeleiding van het leren weven en het maken van traditionele kledij voor verkoop, werkt Plan ook aan theaterstukken in lokale talen. Met deze theaterstukken proberen ze kinderen die zowel speler als toeschouwer zijn, duidelijk te maken hoe ze de schadelijke effecten van de chemicaliën kunnen vermijden en wat hun rechten zijn.


Voor meer info over het project kan je terecht op de website van Plan International, klik hier.

CLEF Antwerp wilt niet enkele een modemerk zijn, maar ook een duurzaam verhaal naar voor schuiven. Daarom gaat er voor elke kimono 5 euro naar dit project. Wij willen de meisjes en vrouwen een duwtje in de rug geven en alle beetjes kunnen daarbij helpen.


Welk goed doel ligt jou nauw aan het hart? Laat het ons weten in de reacties hieronder.


Wil je op de hoogte blijven van het nieuws over de nieuwe kimono’s? Schrijf je dan in als VIP member door op onderstaande knop te drukken en bepaal zelf waar jij informatie over ontvangt.Geef een reactie