Hoe Vegetarisch en FODMAP-arm Eten?

Het is op zich al een hele uitdaging om het FODMAP dieet te volgen. FODMAP staat voor Fermentable Oligosaccharides Disaccharides Monosaccharides and Polyols of te wel fermenteerbare oligo-, di-, mono-sacchariden en polyolen. Dit zijn koolhydraten die voor buikklachten zouden kunnen zorgen. Deze lijst komt voort uit Australisch onderzoek en zou kunnen helpen voor mensen met PDS.

Indien je die lijst strikt volgt, kan je na verloop van tijd telkens voeding terug toevoegen aan je eetpatroon, om te kijken of je pijn krijgt. Indien je geen pijn hebt, ben je niet gevoelig aan dit product. Zelfs als je het FODMAP dieet volgt, kan stress ook nog een extra probleem vormen en op zichzelf is het FODMAP dieet al moeilijk om consequent toe te passen. Dat is dus wel wat ik probeer.

Nu ik meer en meer op zoek over bewust en minimalistisch leven, heb ik de wereld van vegan en vegetarisme ontdekt. Dit lijkt me een ontzettend interessante en leerrijke levenswijze, maar wat met het FODMAP dieet, dat al zo moeilijk toepasbaar is?

Ondertussen ben ik een website tegengekomen https://www.thewildgutproject.com waar tips, tricks en recepten te vinden zijn voor mensen met PDS. Dit is voor mij een eerste stap om dingen uit te proberen. 

Daarnaast ontwikkel ik momenteel een lijstje met hotspots waar je vegan of vegetarisch kan eten. (Al dan niet FODMAP- arm.) Dat lijstje wil ik graag helemaal afgaan, ervaren, proeven en delen op mijn blog

Kom dus zeker regelmatig eens een kijkje nemen in de categorie The Vegan/Vegetarian Journey’ en ontdek welke hotspots, recepten en tricks ik heb ontdekt of heb geleerd tijdens mijn zoektocht naar milieu- en darmvriendelijke voedingsalternatieven.

Wilt dat zeggen dat ik vanaf nu volledig voor vegan of vegetarisch ga? Nee, voorlopig nog niet. Ik wil eerst even ontdekken wat het allemaal inhoudt en welk effect het voor mij persoonlijk zal hebben, maar ik kijk zeker uit naar deze onbekende en interessante ontdekkingstocht.

Volg alvast mijn Pinterest bord: ‘The Vegan – Vegetarian Journey’. Klik hier


Geef een reactie