Rosenobel – Vegetarische hotspot in Antwerpen

Gisteren probeerde ik op aanraden van een vriend ‘Rosenobel’ uit, een vegetarische hotspot in Antwerpen vlak naast de Kathedraal.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in hoe je vegetarisch kan eten binnen het FODMAP dieet. Lees hier het artikel dat ik daarover geschreven heb.

Het concept van dit vegetarisch Antwerps restaurant.

De hotspot is voorzien van een gezellig terrasje en een authentiek binneninterieur. Je wordt verwelkomd en indien je hier nog nooit een bezoekje bracht, wordt het concept even toegelicht door een vriendelijke vrouw. Het concept bestaat uit een warm- en koud buffet waaruit je zelf mag kiezen. Je gaat langs met je bord en zet het bord daarna op de weegschaal. Je kan zoveel langs het buffet en de weegschaal gaan als je wilt. 

De vrouw achter de toog schrijft bij jouw tafelnummer en jouw naam het gewicht op van je bord en de drankjes die je nuttigt. Zoetigheden zijn ook aanwezig. Naast het buffet met de verschillende gerechten, staat een aparte tafel met taarten en desserts. Verder kan je ook speciale koffies en thees bestellen. Een stuk taart betaal je per stuk en niet per gewicht.

Gerechten voor mensen met intoleranties

Alle gerechten zijn voorzien met kaartjes waarop je de ingrediënten vindt. Voor mensen met intoleranties wordt ook aangeduid of er al dan niet lactose en gluten aanwezig zijn in de gerechten. Indien je graag wenst te weten of er ook soja in het eten zit, raadpleeg je best even een van de medewerkers. 

Wat als je bijna niets mag eten?

Ondanks mijn dieet van 6 weken waarbij ik geen lactose, soja en gluten mag eten, heb ik mijn bord goed kunnen volscheppen. Ik proefde van alles wat ik mocht proeven en was tegen dat ik aan mijn tafel was al vergeten wat ik allemaal op mijn bord had liggen. Dat maakte op zich niet uit. Ik heb weer verschillende nieuwe smaken ontdekt en besefte weer maar eens dat er op culinair vlak nog veel te ontdekken valt. 

Een toekomst met minder vlees?

Ik verschoot er ook nog maar eens van hoeveel verschillende dingen je kan maken zonder vlees te gebruiken. Ik heb op mijn bord helemaal geen vlees gemist. De prijs viel heel goed mee en het concept beviel me helemaal. Zeker een aanrader voor mensen die zoals ik, hun eerste stappen willen zetten naar een vegetarischer leven, maar zeker ook interessant voor mensen met veel intoleranties. 

Mij zien ze alvast zeker nog eens terug.

Bezoek hier de website van Rosenobel.

Gerecht van Rosnobel vegetarische hotspot in Antwerpen

Geef een reactie