Waarom Yoga zo goed voor je is. [10 redenen]


Opm: Dit artikel is gebaseerd op eigen ervaring en kennis opgedaan uit eigen onderzoekswerk.

1. Yoga helpt je beter te slapen.

Door enkele yoga-oefeningen te doen voor het slapengaan, kom je in een ontspannen stand. Dit helpt je om de zorgen van vandaag los te laten. 

Ademhalingsoefeningen zijn zeker aangewezen!

2. Yoga bevordert de bloedcirculatie.

De cellen van je lichaam zullen meer zuurstof ontvangen omdat je bloedsomloop bevorderd wordt. 

3. Yoga helpt je trauma’s verwerken.

Het kan dat je bijvoorbeeld iemand dierbaar hebt verloren. Dat verdriet draag je met je mee. Krop je verdriet niet op. Ook niet op de mat. Het is ok als je tranen vloeien tijdens een yogasessie. Yoga maakt de emoties los en die moeten eruit! Om te beginnen moet je verbinding maken met jezelf. Pas dan kan je verder. Hier kan yoga perfect bij helpen.

Er is een yogasessie genaamd trauma-sensitive yoga, die specifiek ontwikkeld is om trauma’s te begeleiden.

4. Yoga zorgt voor innerlijke rust.

Tijdens een sessie blok je je af van je gsm, van de buitenwereld en alles waar je elke dag van de week mee bezig bent. Je zit in de ruimte, neemt de omgeving in je op en komt helemaal tot jezelf. Ontvang je gedachten, omarm ze en laat ze dan ook meteen weer los. Gun jezelf dat momentje. Dat momentje van innerlijke rust.

Waarnemingen van de zintuigen worden prikkels, ofwel stimuli genoemd. Zintuigcellen, bijvoorbeeld de staafjes en kegeltjes in ons oog, vangen deze prikkels op. De prikkels worden omgezet in elektrische signalen (impulsen) die via de sensorische zenuwen naar de diverse zintuiggebieden in de cortex worden gebracht. Daar worden alle signalen verwerkt waardoor we ons bewust worden van wat er in de wereld rondom ons gebeurt.”

Bron: Natuurinformatie.nl

5. Yoga helpt je focus te verbeteren.

Je yogateacher zal tijdens de les vragen om je te concentreren op het heden. Op het hier en nu. Door deze oefening in de yogales telkens opnieuw toe te passen, zal je dit ook tijdens je werk of tijdens andere activiteiten leren doen. Zorg er zeker voor dat je niet aan multi-tasking doet, maar je concentreert op één taak tegelijk.

6. Yoga versterkt je spieren.

Wie al wat ervaring heeft met yoga zal snel doorhebben dat je spieren af en toe ook op de proef worden gesteld. Door houdingen langer aan te houden en strekoefeningen te doen, zullen je spieren versterken.

Pin deze afbeelding voor later

7. Yoga verbetert je lichaamshouding.

We zitten heel vaak achter computers of naar onze gsm te kijken met een gebogen rug en bijna dubbel. Bij yoga ga je met een rechte rug op de grond zitten. Je beseft tijdens het werk of als je naar je gsm kijken dat je écht de verkeerde houding aanneemt en zal dit gaan aanpassen.

8. Yoga zorgt voor een betere ademhaling.

Omdat je tijdens een sessie bijna altijd ademhalingsoefeningen krijgt, ga je hier tijdens je gewone leven ook op letten. Zeker op stressvolle momenten. Je zal veel sneller geneigd zijn rustig in en uit te ademen op de juiste manier, dan jezelf op te jagen.

9. Yoga helpt je omgaan met stress.

Vanaf stress zich voordoet, zal je je hier sneller van bewust zijn. Je zal hier meteen op inspelen door de ademhalingsoefeningen, maar je zal automatisch ook gaan proberen om het probleem te herkennen, te omarmen en dan los te laten.

10. Yoga zorg voor een betere spijsvertering.

Tijdens verschillende oefeningen worden je spijsverteringsorganen gemasseerd en zal als gevolg je spijsvertering dus ook verbeteren.

Heb jij zin om aan een les yoga te beginnen, maar heb je nog de juiste outfit nodig? Wij werken hard aan een YOGAKIMONO. De kimono die je innerlijke rust brengt door zijn zachtheid en die je kan gebruiken tijdens de Savasana in plaats van een dekentje.

Wil jij als eerste weten wanneer de kimono wordt gelanceerd? Vul dan onderstaande box in.

Wil jij een YOGAKIMONO?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de updates over de nieuwe Yogakimono.

    We sturen je geen spam!

    Pinky promise.


    Geef een reactie