A gif of Pharrell Williams with his single 100 years.

Wat Doet Pharrell Williams voor het Milieu?

Pharrell Williams zet zich naast zingen, ook in voor het milieu. Hij maakte een plaat die pas in 2117 zal uitkomen. Als het dan nog niet te laat is tenminste.
Pharrell Williams is meer dan de zanger, zoals we hem kennen. Hij is naast muziek, geïnteresseerd in mode en ontwierp collecties voor Adidas, Moncler, Louis Vuitton en Uniqlo. Zijn passie voor mode is voor hem even belangrijk als het natuurbehoud en de opwarming van de aarde. Daarom is hij mede- eigenaar van het bedrijf Bionic Yarn. Zij halen plastic uit de oceaan en verwerken dat tot garen.

Williams ging zelf op zoek naar een partner die van de garen ook stof kon maken. Tijdens die zoektocht kwam hij bij G-star terecht. In 2014 werkten ze samen aan Raw for the Oceans. Het plastic uit de oceaan werd in dit project omgetoverd tot denim.

Voor de single 100 years, werkte Williams samen met Louis XIII. De single wordt bewaard op een grammofoonplaat van klei uit de wijngaarden van de Grande Champagne. Tijdens een exclusief evenement, waar geen smartphones toegestaan werden, konden enkele genodigden de single beluisteren, waarna ze voor 100 jaar in de kelders van Louis XIII verdween. Als binnen 100 jaar de kelders niet onder water staan, zal iemand de single nog kunnen beluisteren. Williams ziet dit als een artistiek project, waarbij hij mensen bewust wilt maken dat de opwarming van de aarde een actueel onderwerp is. Hij zegt zelf, dat als iemand de single in 2117 kan beluisteren, we toch nog iets goed hebben gedaan voor de aarde.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Pharrell williams 100 years clef Antwerp
Louis XIII x Pharrell Williams 100 years

Geef een reactie