Wat is dat nu, een kimono-collectie?

De modeshow is gepasseerd. Het was fantastisch om te zien! Maar wat is dat nu eigenlijk een kimonocollectie? Mensen vragen me soms: “Hoe kan je nu variëren in een kledingstuk zoals een kimono?”. Ik snap die vraag wel. Een kimono is een heel eenvoudig stuk en er kan niet veel aan ‘gedesigned’ worden.

Kimonocollectie

Niets is minder waar! Tijdens mijn avondopleiding mode-ontwerper heb ik bewezen dat je ook een kimonocollectie kan maken. Bij elk silhouette ben ik vertrokken vanuit een kimono. Zo kreeg ik een kimono-blouse, kimono-bomberjas, kimono-sweater,… En oh ja… er was ook een opgeblazen kimono! Dat was mijn creatief ontwerp (= het niet draagbare, dus niet-voor-op-straat-ontwerp).

Wil je graag mijn ontwerpen bekijken? Klik dan hier.

Zelf stoffen ontwerpen

Daarnaast is het ook perfect mogelijk om zelf stoffen te maken. Zoals de print van de kimono Alice (die ik niet zelf heb ontworpen, maar gebruikt heb omdat het een stofoverschot is). In de prints van die stoffen kan je oneindig gaan variëren. Van geometrische vlakken tot figuratieve bloemen of eenvoudig geplaatste prints.

Ontdek de kimono Alice hier.

In de toekomst is het dus de bedoeling dat ik enkele stoffen zelf ga bedrukken met eigen prints. Dat zal ik doen op ecologische stoffen om de kwaliteit en duurzaamheid hoog te houden.

Productie?

Maar wat nu met die kimonocollectie op de catwalk? Voor mijn avondopleiding moesten we dus ook een modeshow doen. Die modeshow was ons eindwerk. Uiteraard heb ik al mijn silhouetten op kimono’s geïnspireerd omdat ik hier ook mee verder wil. Gaat hiervan iets in productie? Dat valt nog te bekijken.

De unisex bomber kimono en de kimonoblouse zijn wel stuks die ik eventueel zou willen laten produceren. De kimonobomber zou ik waarschijnlijk enkel op aanvraag laten maken en gepersonaliseerd. Zo kan je zelf de kleuren kiezen en ben je zeker van een uniek stuk. De productie van de bomberkimono wil ik volledig in België laten gebeuren. Waarom? Zo ben ik zeker dat de persoon die hem naait eerlijk betaald wordt en kan ik de productie heel nauwgezet opvolgen.

Wil je weten waarom ik mijn kimonolijn gestart ben? Lees dan hier het volledige artikel: “Waarom ik een kimonolijn ben gestart.”

Zijn het dan alleen maar kimono’s op die catwalk?

Nee hoor! Alle stuks en volledige silhouetten zijn door mij ontworpen en gebaseerd op kimono’s, maar mijn ander uitgangspunt en inspiratiebron was “de Instagramgeneratie”. Ja, daar behoor ik ook een beetje toe. We willen graag comfortabele kledij voor op de trein of op het vliegtuig als we op reis gaan, maar langs de andere kan moet het ‘fashionable’ genoeg zijn om toch nog een foto te trekken in het station of in de vlieghaven voor vertrek. Dubbel toch?

Daarnaast vind ik het moeilijk als freelance grafisch ontwerper welke kledij mensen van mij verwachten. Als ik met nieuwe klanten afspreek, denk ik enerzijds aan een blazer, om te laten zien dat ik het serieus meen, maar langs de andere kant aan een ‘grave kledingstijl’ om te laten zien dat ik toch een creatief beroep heb. Die tweestrijd zie ik ook bij celebrities. Zij willen ook eens buiten komen in een jogging, maar zitten altijd met die paparazzi die achter hen loopt. Wat doe je dan aan?

Vanuit die strijd tussen chique en comfortabel heb ik een collectie ontworpen die comfy chique is, met stuks zoals een kimonosweaterdress, maar ook een volledig zwart streetwear-achtig silhouette, dat je zowel met hakken of sneakers kan dragen.

Ontdek de volledig collectie hier.

Wil jij graag één van de stuks op aanvraag? Je kan altijd een mailtje sturen naar info@ay-visuals.com en dan kunnen we samen kijken wat er mogelijk is.


Geef een reactie